Корейски зеленчукови палачинки: Лесни и вкусни

Корейска зеленчукова палачинка: Ето как зеленчуковите спестители успяват Кой не го знае? Хладилникът и килерът са полупразни, а идеите какво да приготвите с остатъците от зеленчуци за съжаление са ограничени. За щастие открихме перфектната рецепта за оползотворяване на остатъците, която не само е много вкусна, но и наистина привлича вниманието.

Необходими съставки за 4 порции:

За соса:

  • 2 с.л. соев сос
  • 2 с.л. оризов оцет
  • 1 ч.л. чили на люспи
  • 2 с.к. нарязан на ситно пресен лук
За палачинките:
  • 1 малък сладък картоф
  • 2 моркова
  • 1 тиквичка
  • 1 стрък праз
  • 4 стръка пресен лук
  • 1 зелена люта чушка
  • 1 глава лук
  • 90 g брашно
  • 1/2 ч.л. сол
  • 4 с.л. растителна мазнина
  • 1 с.л. чили

Начин на приготвяне:

1. Приготвяне на соса
Смесете всички съставки за него в купа и разбъркайте добре.

2. Приготвяне на палачинките.
Обелете сладкия картоф и морковите. Измийте тиквичките и настържете на едро ренде. Почистете лука и праза и ги нарежете на фини жулиени. Измийте лютата чушка и я нарежете на ситно. Лукът нарежете на малки кубчета. Смесете всички зеленчуци. Смесете брашното със сол и 180 ml вода и добавете към зеленчуците.

3. Изпържване на палачинките.
Загрейте 2 с.л. растителна мазнина в тиган, като първо разпределете люспите чили в мазнината. Отгоре сипете от зеленчуковата смес, разпределете равномерно в тигана и запържете за 4-5 минути, докато долната част стане златиста. Обърнете палачинката и изпържете до златистокафяво и хрупкава коричка от другата страна за около 4 минути. Натиснете леко с шпатула и продължете да пържите и запичате палачинката за около 2 минути. След това отново обърнете и запечете от другата страна за около 2 минути.

4. Гарниране на палачинките
Нарежете палачинките на парчета с размер на хапка и сервирайте със соса за топене.

Съвет: Тук ще откриете голямо разнообразие от сосове за овкусяване.