Active Beauty
Вкусно: Салата с булгур и пушена сьомга
:readingtime:: :minutesshort:

Звезда в менюто

Вкусно: Салата с булгур и пушена сьомга

Който смята, че салатите са само гарнитура, не е пробвал засищаща салата като тази! Вкусен булгур, хрупкав зелен боб, пресни билки, лек лимонов дресинг и не на последно място: пушена сьомга за завършек. Тази салата е идеалното лятно ястие – перфектна за обяд, а и вечеря.

Салата с булгур и пушена сьомга

Съставки за 4 порции

  • 150 g булгур
  • 150 g зелен боб
  • 1 шепа копър
  • 3 глави лук шалот
  • 50 ml лимонов сок
  • 4 с.л. зехтин
  • сол
  • млян черен пипер
  • 200 g пушена сьомга
  • 3 с.л. накълцани бадеми

Начин на приготвяне

1. Подготовка на булгура и зеления боб
Пригответе булгура спрямо указанията на опаковката, отцедете от водата и разбъркайте добре с вилица. Почистете зеления боб и го бланширайте в подсолена вода за около 5 минути, след това го изплакнете в леденостудена вода и нарежете по диагонал на 2-3 сантиметрови парчета.
2. Приготвяне на салатата
Обелете и нарежете лука шалот на кубчета. Смесете булгура с копъра, лука, лимоновия сок и зехтина и подправете на вкус със сол и черен пипер.
3. Сервиране
Разпределете в чинии, накъсайте сьомгата на парченца и добавете отгоре, поръсете с бадеми и украсете с копър.

Време за приготвяне: около 40 минути (време за приготвянена булгура: 10–15 минути).
Съвет: Който желае, може да замени сьомгата с пушено тофу или друг алтернативен източник на протеин.

x
:search_nothing_title: :search_nothing_subtitle: