Active Beauty
Вкусни рецепти с див чесън
текст: Rezept: StockFood
време за четене: мин
Пролетно

Вкусни рецепти с див чесън

От известно време дивият чесън е една от най-популярните пролетни билки. Представяме Ви рецепта за песто и питка с песто - идеални за брънч!

Рецепти с див чесън: най-доброто песто от див чесън

Съставки за около 250 ml песто от див чесън

  • 60 г див чесън
  • 3 с. л. печени кедрови ядки
  • 50 g пармезан; нарязан на парченца
  • 100 ml зехтин
  • сол
  • черен пипер

Приготвяне на песто от див чесън

Приготвяне на песто от див чесън
Бланширайте дивия чесън във вряща подсолена вода, изплакнете го в леденостудена вода, отцедете го и го сложете в блендер заедно с кедровите ядки, пармезана и зехтина. Блендирайте до кремообразна консистенция и подправете с малко сол и черен пипер.

Кремообразното и ароматно песто от див чесън се съчетава добре с тази питка:

Необходими съставки за питка с песто от див чесън

  • 500 g брашно
  • 1 кубче мая
  • 1 ч.л. захар
  • 250 ml вода
  • 30 ml зехтин
  • сол
  • приблизително 250 ml песто от див чесън

Начин на приготвяне

Пригответе тестото
За да приготвите тестото, пресейте брашното в голяма купа и направете кладенче в центъра. Натрошете маята и я смесете със захарта и 50 ml вода, за да оформите тесто. Оставете да втаса за 5 минути, след което добавете 30 ml зехтин, малко сол и 200 ml вода. Първо внимателно разбъркайте всички съставки с кухненския робот или с ръчен миксер. След това месете на висока скорост за около 2 минути, докато се оформи гладко тесто. Добавете малко вода или брашно, ако е необходимо.
2. Оставете тестото да втаса, загрейте фурната
Покрийте купата с влажна кухненска кърпа и оставете тестото да втаса на топло място за около 1 час. Загрейте фурната отгоре и отдолу на 175 °C.
3. Оформете тестото, намажете с песто и изпечете
Поръсете работната повърхност с брашно и разделете тестото на три равни части. Разточете всяка част на около 20 х 40 см. Намажете ги с песто от див чесън и ги наредете една върху друга, след което разполовете по дължина. Сега оформете тестото на плитка. Застелете хартия за печене в тавата, сложете тестото и печете във фурната за около 45 минути. Извадете, оставете леко да се охлади и сервирайте.
x
За съжаление не намерихме резултати за вашето търсене. Моля, опитайте с други търсителни термини.