Active Beauty
Веган шоколадово-фъстъчени мъфини
текст: , Rezept: StockFood
време за четене: мин
Бързо, веган, вкусно

Веган шоколадово-фъстъчени мъфини

Мъфини без яйца – изпробвана веган и гарантирано вкусна рецепта. Тези шоколадови мъфини с фъстъчено масло не само имат прекрасен вкус, благодарение на горчивото какао на прах и кремообразното фъстъчено масло, но и се приготвят бързо и печелят одобрението на опиталите ги.

Рецепта за сочни веган мъфини

Приготвянето на печива без яйца не е проблем – в тази рецепта използваме като заместители банан и фъстъчено масло, но можете да ги замените и с ябълково пюре и бадемово масло.

Необходими съставки за 16 мъфина

Начин на приготвяне

1. Загрейте фурната на 190 °C с включен горен и долен реотан. Смесете какаото с 2 с.л. вряща вода и оставете настрана. Смесете всички останали съставки в купа и бъркайте до хомогенност.
2. Разделете тестото наполовина в 2 купи и в едната добавете какаото. Напълнете 16 формички за мъфини със светлото тесто, а отгоре изсипете какаовата смес. Направете мраморни шарки в мъфините с помощта на нож.
3. Печете мъфините около 15 минути, като тествайте с клечка за зъби дали са готови. Оставете да се охладят във формичките за 5 минути, а след това ги оставете да изстинат върху решетка. Декорирайте с фъстъчено масло преди сервиране.

Съвет: Тук можете да откриете всички необходими съставки за печива.

x
За съжаление не намерихме резултати за вашето търсене. Моля, опитайте с други търсителни термини.