Веган летни рулца: Свежи, лесни и толкова вкусни!
Обичаме хрупкавите пържени пролетни рулца, но щом температурите се покачат желанието за леки, но засищащи ястия нараства. Нашето решение е: летни рулца! Югоизточноазиатската сестра на пролетното рулце не се пържи и обикновено се сервира студена. В нашата рецепта за летни рулца те са във веган вариант и с пълнеж от хрупкави зеленчуци, манго и нар. Така че: навий, готови, старт!
Хрупкави и толкова свежи: нашата рецепта за летни рулца
Необходими съставки за 12 рулца
- 1 манго
- 2 бр. авокадо
- 1 чушка
- 1 нар
- 1/4 глава червено зеле
- 1/4 глава бяло зеле
- 1 краставица
- 150 g спанак
- 2 моркова
- 150 g кълнове от люцерна
- 12 листа оризова хартия
Необходими съставки за фъстъчения сос
Начин на приготвяне
1. Подгответе зеленчуците и плодоветеОбелете мангото и авокадото и отстранете костилките им. Измийте чушките и ги почистете от семките. Разполовете нара, поставете го в ръката си с отрязаната страна надолу и го почукайте с лъжица, за да разхлабите семената и ги съберете. Измийте останалите зеленчуци и нарежете всичко, без кълновете и спанака, на дълги ивици.
2. Накиснете оризовата хартия
Напълнете плоска чиния с вода, така че оризовата хартия да е покрита, когато я поставите. Накиснете оризовата хартия за 10 секунди, за да омекне, отцедете за кратко и поставете в чиния.
3. Оформете рулцата с пълнежа
Разпределете зеленчуците, кълновете и листата спанак върху долната трета на лист оризова хартия, като оставите малко място около краищата. След това подгънете краищата и навийте стегнато на руло.
4. Пригответе фъстъчения сос за топене на рулцата
За направата на фъстъчения сос сложете всички съставки в купа и разбъркайте добре.