Active Beauty
Веган летни рулца: Свежи, лесни и толкова вкусни!
:readingtime:: :minutesshort:

Леко & лятно

Веган летни рулца: Свежи, лесни и толкова вкусни!

Обичаме хрупкавите пържени пролетни рулца, но щом температурите се покачат желанието за леки, но засищащи ястия нараства. Нашето решение е: летни рулца! Югоизточноазиатската сестра на пролетното рулце не се пържи и обикновено се сервира студена. В нашата рецепта за летни рулца те са във веган вариант и с пълнеж от хрупкави зеленчуци, манго и нар. Така че: навий, готови, старт!

Хрупкави и толкова свежи: нашата рецепта за летни рулца

Необходими съставки за 12 рулца

  • 1 манго
  • 2 бр. авокадо
  • 1 чушка
  • 1 нар
  • 1/4 глава червено зеле
  • 1/4 глава бяло зеле
  • 1 краставица
  • 150 g спанак
  • 2 моркова
  • 150 g кълнове от люцерна
  • 12 листа оризова хартия

Необходими съставки за фъстъчения сос

  • 200 ml кокосово мляко
  • 200 ml фъстъчено масло
  • 1 ч.л. сос Хойсин
  • 2 ч.л. соев сос
  • 2 ч.л. сок от лайм
  • сол

Начин на приготвяне

1. Подгответе зеленчуците и плодовете
Обелете мангото и авокадото и отстранете костилките им. Измийте чушките и ги почистете от семките. Разполовете нара, поставете го в ръката си с отрязаната страна надолу и го почукайте с лъжица, за да разхлабите семената и ги съберете. Измийте останалите зеленчуци и нарежете всичко, без кълновете и спанака, на дълги ивици.
2. Накиснете оризовата хартия
Напълнете плоска чиния с вода, така че оризовата хартия да е покрита, когато я поставите. Накиснете оризовата хартия за 10 секунди, за да омекне, отцедете за кратко и поставете в чиния.
3. Оформете рулцата с пълнежа
Разпределете зеленчуците, кълновете и листата спанак върху долната трета на лист оризова хартия, като оставите малко място около краищата. След това подгънете краищата и навийте стегнато на руло.
4. Пригответе фъстъчения сос за топене на рулцата

За направата на фъстъчения сос сложете всички съставки в купа и разбъркайте добре.

x
:search_nothing_title: :search_nothing_subtitle: