Active Beauty
Веган бъркани яйца: Високопротеинова рецепта с тофу
:text:: Rezept: Zucker&Jagdwurst
:readingtime:: :minutesshort:

С аромат на яйца

Веган бъркани яйца: Високопротеинова рецепта с тофу

Бърканите яйца са обичана и популярна закуска. Трябва ли да се лишите от тях, ако избягвате животински продукти или спазвате изцяло растителна диета? Не е нужно! Нашите веган бъркани яйца се доближават до класическата версия, а тайната се крие в перфектната комбинация от брашно от нахут, тофу и солта Кала Намак.

Веган кулинарният блог Zucker&Jagdwurst сподели с нас перфектната рецепта за веган бъркани яйца.

Рецепта за веган бъркани яйца

Необходими съставки за 4 порции:

  • 25 g брашно от нахут
  • 125 ml растително мляко
  • 400 g натурално тофу
  • 2 с.л. хранителна мая
  • 0.5 ч.л. куркума
  • 0.5 ч.л. сладък червен пипер
  • 0.5 ч.л. черна сол Кала Намак
  • 1 глава червен лук
  • 1 чушка
  • сол
  • черен пипер
  • веган масло или растителна мазнина

Начин на приготвяне

1.Приготвяне на сместа за веган бъркани яйца
Първо сложете брашното от нахут и растителното мляко в купа и разбъркайте добре с бъркалка, докато сместа стане хомогенна. След това натрошете тофуто на малки парченца и го добавете към сместа, заедно с люспите хранителна мая, куркумата, червения пипер и солта Кала Намак и подправете всичко обилно със сол и черен пипер.
2. Приготвяне на зеленчуците и бърканото тофу
Нарежете на ситно лука и чушката, задушете кубчетата лук в малко веган масло или растителна мазнина за около 3 минути, докато станат прозрачни. След това добавете нарязаните на кубчета чушки и запържете всичко заедно за 3-4 минути, докато чушките омекнат. Добавете сместа с тофу в тигана и запържете за още 10 минути. Бърканото тофу може и да се запече за малко – според предпочитанията.
Добро и здравословно: Благодарение на брашното от нахут и тофу, нашите веган бъркани яйца са особено богати на протеини и фибри.

Кала Намак – фаворитът на веганската кухня

Сол с вкус на яйца? Звучи странно? Но е вкусно! Заради изключителния си аромат червеникаво-тъмнолилавата сол е особено популярна във веганската кухня. Солта Кала Намак е типична за индийската кухня, където се използва за подправяне на супи и сосове или зеленчукови ястия. В състава на Кала Намак сероводородът е от решаващо значение за вкуса, тъй като придава типичния яйчен аромат.

x
:search_nothing_title: :search_nothing_subtitle: