Рецепта за сандвич с яйчена салата и сос Ремулад
Сандвичът с яйце, домашен сос Ремулад, кисели краставички и хрупкава салата е идеалната междинна закуска.
Рецепта за сандвич с яйчена салата и сос Ремулад (продукти за 12 сандвича)
Съставки за майонезата
- 2 пресни яйца
- 2 ч.л. среднолюта горчица
- сол
- 250 ml слънчогледово олио
- черен пипер
- 2 ч.л. лимонов сок
Начин на приготвяне на майонезата
Отделете жълтъците от белтъците и разбийте жълтъците с горчицата и щипка сол с бъркалка, до получаването на пухкава смес. Започнете бавно да добавяте олиото на тънка струйка към сместа, при непрекъснато бъркане. Овкусете получената майонеза със сол, черен пипер и лимонов сок.
Съвет, ако бързате: сложете жълтъците, горчицата и щипка сол във висок съд и разбъркайте, след това сложете ръчен пасатор на дъното на съда и пасирайте, като постепенно добавяйте олиото на тънка струйка, до получаването на хомогенна смес. Така ще спестите не само време и усилия, но и резултатът ще е също толкова вкусен.
Съставки за сандвича
- 1 яйце
- 1 малка салата Романа
- 1/2 връзка див лук
- 1/2 връзка магданоз
- 100 g кисели краставички
- 3 с.л. каперси
- сол
- черен пипер
- сладък червен пипер
- 12 филии тостерен хляб
- 3 с.л. кресон
Начин на приготвяне на сандвича
- Приготвяне на сос Ремулад
Сварете яйцето до твърдост (10 минути), обелете го и го нарежете на малки парченца. Накъсайте салатата Романа на отделни листа, изплакнете я и подсушете. Изплакнете дивия лук и магданоза със студена вода, подсушете и наситнете. Нарежете на дребно киселите краставички и каперсите и ги объркайте с яйцето, подправките и майонезата. Овкусете със сол, черен и червен пипер. - Сервиране на сандвича
Намажете филиите хляб със соса Ремулад и добавете накъсаната марулята, след това оформете краищата, разрежете ги по диагонал и сервирайте с кресон.