Active Beauty
Рецепта за сандвич с яйчена салата и сос Ремулад
текст: Carolina Forstner, Rezept: Taverne Agency / Kitchen Trinity
време за четене: мин
Идея за междинна закуска

Рецепта за сандвич с яйчена салата и сос Ремулад

Сандвичът с яйце, домашен сос Ремулад, кисели краставички и хрупкава салата е идеалната междинна закуска.

Рецепта за сандвич с яйчена салата и сос Ремулад (продукти за 12 сандвича)

Съставки за майонезата

Начин на приготвяне на майонезата

Отделете жълтъците от белтъците и разбийте жълтъците с горчицата и щипка сол с бъркалка, до получаването на пухкава смес. Започнете бавно да добавяте олиото на тънка струйка към сместа, при непрекъснато бъркане. Овкусете получената майонеза със сол, черен пипер и лимонов сок.
Съвет, ако бързате: сложете жълтъците, горчицата и щипка сол във висок съд и разбъркайте, след това сложете ръчен пасатор на дъното на съда и пасирайте, като постепенно добавяйте олиото на тънка струйка, до получаването на хомогенна смес. Така ще спестите не само време и усилия, но и резултатът ще е също толкова вкусен.

Съставки за сандвича

  • 1 яйце
  • 1 малка салата Романа
  • 1/2 връзка див лук
  • 1/2 връзка магданоз
  • 100 g кисели краставички
  • 3 с.л. каперси
  • сол
  • черен пипер
  • сладък червен пипер
  • 12 филии тостерен хляб
  • 3 с.л. кресон

Начин на приготвяне на сандвича

  1. Приготвяне на сос Ремулад
    Сварете яйцето до твърдост (10 минути), обелете го и го нарежете на малки парченца. Накъсайте салатата Романа на отделни листа, изплакнете я и подсушете. Изплакнете дивия лук и магданоза със студена вода, подсушете и наситнете. Нарежете на дребно киселите краставички и каперсите и ги объркайте с яйцето, подправките и майонезата. Овкусете със сол, черен и червен пипер.
  2. Сервиране на сандвича
    Намажете филиите хляб със соса Ремулад и добавете накъсаната марулята, след това оформете краищата, разрежете ги по диагонал и сервирайте с кресон.
x
За съжаление не намерихме резултати за вашето търсене. Моля, опитайте с други търсителни термини.