Active Beauty
Рецепта за гофрети с коледен вкус
текст: , Rezept: Stockfood
време за четене: мин
Време за десерт

Рецепта за гофрети с коледен вкус

Нашата рецепта за тесто за вафли е идеална за празниците и носи коледна радост в чинията ви! Само с няколко съставки можете да създадете пухкави златисти вафли, които са хит на всяко коледно парти. Рецептата за гофрети е лесна и върви идеално с адвент кафе.

Рецепта за гофрети с коледен привкус

Необходими съставки за 6-8 гофрети

  • 2 яйца
  • 125 g меко масло
  • 100 g захар
  • 2 с.л. ванилова захар
  • 1 ч.л. настъргана лимонена кора
  • 200 g пшенично брашно тип 550
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • 200 ml кисело мляко
  • растителна мазнина за намасляване на плочите на гофретника
  • 4 био портокала
  • 40 g сушени червени боровинки
  • 100 g бита сметана
  • масло за карамелизиране

Начин на приготвяне

1. Разделете жълтъците от белтъците. Смесете маслото с киселото мляко, ваниловата захар, лимоновата кора и жълтъците до кремообразна смес. След това смесете брашното, бакпулвера и солта и добавете в сместа лъжица по лъжица. Разбийте белтъците до твърди върхове и ги добавете внимателно в сместа. Оставете тестото да втаса около 10 минути.
2. Оставете гофретника да загрее и го намаслете. След това изпечете тестото на порции за 3-4 минути в приблизително осем златистожълти гофрети.
3. Докато се пекат гофретите, измийте един портокал и настържете на ситно кората. Другите 4 портокала нарежете на филийки. Нарежете боровинките на по-малки парчета и разбийте сметаната до твърд крем.
4. Разтопете маслото в тиган и когато леко покафенее карамелизирайте резенчетата портокал в него. След това поднесете готовите гофрети с портокалите, разбитата сметана и червените боровинки и поръсете с портокалова кора. По желание можете да добавите и кленов сироп или канелено масло. Класическият ванилов сладолед се съчетава перфектно и създава приятен контраст с топлите гофрети.

Съвети за перфектни гофрети

1. Избор на правилно брашно

Подходящото брашно е от съществено значение за перфектните гофрети. Пшеничното брашно тип 550 е особено е идеално за сладкиши и тестени изделия.

2. Съставки на стайна температура

За да се получат гофретите е важно съставките като масло, яйца и мляко да са със стайна температура - това улеснява обработката им в еднородно тесто.

3. Предварителна подготовка на тестото

Поканили сте гости на кафе и се чудите дали е възможно да приготвите тестото за гофрети по-рано? Това не е проблем, тестото може да се приготви два-три часа предварително.

x
За съжаление не намерихме резултати за вашето търсене. Моля, опитайте с други търсителни термини.