Active Beauty
Понички на фурна: Лесна и бърза рецепта
:readingtime:: :minutesshort:

Вкусно

Понички на фурна: Лесна и бърза рецепта

В забързаното ни ежедневие често нямаме време за сложни рецепти за сладкиши, затова подбрахме лесна и бърза рецепта за понички на фурна. Вижте как да си ги направите!

Понички на фурна: Лесна и бърза рецепта

Време за приготвяне:

1 час, от който 30 минути за втасване

Необходими продукти:

За тестото:
270 g обикновено брашно и брашно за поръсване
35 g захар

1 пакет суха мая
100 ml прясно мляко
настъргана кора на един био лимон
2 яйца
100 g масло
1 пакет ванилова захар
1 щипка сол

За пълнежа:

сладко от малини (напр. на dmBio)
ванилов пудинг
300 ml прясно мляко или бадемово мляко
2 супени лъжици сурова тръстикова захар (напр. на dmBio)

По желание:

пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне на поничките на фурна:

Приготвяне на тестото
Смесете сухата мая с брашното. Добавете кристалната захар, солта, ваниловата захар, настърганата лимонова кора, двете яйца и маслото (на стайна температура).
Затоплете млякото, разбъркайте и след това започнете да месите тестото.
Покрийте купата с кърпа и оставете тестото да втаса на топло място за половин час.
Оформете поничките
Поръсете ръцете си с брашно и оформете кръгли парчета тесто.
Натиснете леко парчетата тесто и ги наредете върху хартия за печене в тава.
Изпечете поничките
Печете поничките във фурната на 200°C с включен горен и долен реотан за около 20 минути.
Можете да ги извадите щом придобият златистокафяв цвят.

Начин на приготвяне на пълнежа:

Приготвяне на ваниловия крем
Загрейте млякото в тенджера, добавете ваниловия пудинг и суровата тръстикова захар.
Всичко се разбива с бъркалка до получаване на крем.
Напълнете поничките с крема
Поставете изстиналия ванилов крем в хартиен пош и с него напълнете поничките.

Съвет: Вместо с ванилов крем, поничките може да се напълнят и със сладко от малини или друго сладко.

Предложение за сервиране:

Накрая поръсете поничките с пудра захар.