Понички на фурна: Лесна и бърза рецепта
Понички на фурна: Лесна и бърза рецепта
Време за приготвяне:
1 час, от който 30 минути за втасване
Необходими продукти:
За тестото:
270 g обикновено брашно и брашно за поръсване
35 g захар
1 пакет суха мая
100 ml прясно мляко
настъргана кора на един био лимон
2 яйца
100 g масло
1 пакет ванилова захар
1 щипка сол
За пълнежа:
сладко от малини (напр. на dmBio)
ванилов пудинг
300 ml прясно мляко или бадемово мляко
2 супени лъжици сурова тръстикова захар (напр. на dmBio)
По желание:
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне на поничките на фурна:
Приготвяне на тестото
Смесете сухата мая с брашното. Добавете кристалната захар, солта, ваниловата захар, настърганата лимонова кора, двете яйца и маслото (на стайна температура).
Затоплете млякото, разбъркайте и след това започнете да месите тестото.
Покрийте купата с кърпа и оставете тестото да втаса на топло място за половин час.
Оформете поничките
Поръсете ръцете си с брашно и оформете кръгли парчета тесто.
Натиснете леко парчетата тесто и ги наредете върху хартия за печене в тава.
Изпечете поничките
Печете поничките във фурната на 200°C с включен горен и долен реотан за около 20 минути.
Можете да ги извадите щом придобият златистокафяв цвят.
Начин на приготвяне на пълнежа:
Приготвяне на ваниловия кремЗагрейте млякото в тенджера, добавете ваниловия пудинг и суровата тръстикова захар.
Всичко се разбива с бъркалка до получаване на крем.
Напълнете поничките с крема
Поставете изстиналия ванилов крем в хартиен пош и с него напълнете поничките.
Съвет: Вместо с ванилов крем, поничките може да се напълнят и със сладко от малини или друго сладко.