Пикантно: Азиатска салата с мариновано тофу
Омръзна Ви от скучни салати? Сериозно ли? Опитайте тогава тази лятна салата с мариновано в сусам и балсамов оцет тофу и хрупкава краставички и репички. Толкова лесно за изпълнение, а какъв богат вкус! Най-хубавото е, че колкото по-дълго мариновате тофуто, толкова по-пикантен става вкусът му.
Начин на приготвяне
1. Мариноване на тофутоИзмийте пресния лук, подсушете го леко и го нарежете на колелца с дебелина около 4 cm. Нарежете тофуто на парчета с размер на хапка. Смесете сусама, чилито на люспи, балсамовия оцет и зехтина с малко сол и мариновайте тофуто в тази смес за поне 1 час, като обръщате парчетата отвреме навреме.
2. Приготвяне на салатата
Почистете, измийте и нарежете репичките на жулиени, а краставиците – по диагонал. Смесете ги и ги овкусете със сол, черен пипер, щипка захар, оцет и сусамовото олио.
3. Сервиране
Сервирайте отцеденото тофу със салатата от краставички и репички.
Време за приготвяне: 1 час/20 минути (вкл. времето за мариноване)
Съвет: Останалата марината използвайте за дип.