Мъфини с червено цвекло, кардамон и бял шоколад

Необходими съставки за 12 мъфина

  • 125 g масло на стайна температура
  • 180 g брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. кардамон на прах
  • 70 g смлени бадеми
  • 60 g пудра захар
  • 80 g бял шоколадов дропс
  • 100 g сварено цвекло
  • 2 яйца
  • 170 ml прясно мляко
  • 1 есенция ванилия

Начин на приготвяне

1. Загрейте фурната на 180 °C с включен горен и долен реотан. Бавно разтопете маслото в малка тенджера и след това го оставете настрани. Подредете хартиените формички. Пресейте брашното, бакпулвера и кардамона в купа и ги смесете с бадемите, пудрата захар и 2/3 от парченцата бял шоколад.
2. Настържете цвеклото със ситно ренде. Смесете яйцата с маслото, млякото, ваниловата есенция и настърганото цвекло. Прибавете брашното към яйчената смес и го разбъркайте. Ако е необходимо, добавете още малко брашно или мляко.
3. Изсипете тестото във формичките и внимателно сложете останалите шоколадови капки на повърхността. Печете във фурната на средна решетка за 20-25 минути до златистокафяво.

Мъфини с шам фъстък, кокос и боровинки

Необходими съставки за 12 мъфина

  • 120 g масло на стайна температура
  • 200 g брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 50 g смлени бадеми
  • 2 яйца
  • 75 g захар
  • 170 ml кокосово мляко
  • 1 есенция ванилия
  • 50 g кокосови стърготини
  • 50 g сушени червени боровинки, нарязани на едро
  • 80 g шам фъстък, нарязан на едро

Начин на приготвяне

1. Загрейте фурната на 180 °C с включен горен и долен реотан. Бавно разтопете маслото в малка тенджера и след това го оставете настрани. Подредете хартиените формички.
2. Смесете брашното, бакпулвера и бадемите, а след това яйцата със захарта, маслото, кокосовото мляко и есенцията ванилия. Добавете първата смес към яйчената смес и бързо разбъркайте. Ако е необходимо, добавете още малко брашно или кокосово мляко. Смесете с настъргания кокос, червените боровинки и половината от шам фъстъка.
3. Изсипете тестото във формичките, поръсете с останалия шамфъстък и изпечете мъфините на средна решетка във фурната за 20-25 минути до златистокафяво.

Мъфини с карамел и джинджифил

Необходими съставки за 12 мъфина

  • 120 g масло на стайна температура
  • ​180 g брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. джинджифил на прах
  • 70 g смлени бадеми
  • 2 яйца
  • 70 g захар
  • 170 ml прясно мляко
  • 2 ч.л. карамелен сироп
  • 1 есенция ванилия
  • 70 g настърган джинджифил, накиснат в карамеления сироп

Начин на приготвяне

1. Загрейте фурната на 180 °C с включен горен и долен реотан. Разтопете бавно маслото в малък тиган и го оставете настрани. Подредете хартиениете формички .
2. Пресейте брашното, бакпулвера и джинджифила на прах и ги смесете с бадемите. Смесете яйцата с кафявата захар, маслото, млякото, карамеления сироп и ваниловия екстракт. Джинджифилът настържете. Добавете сместа с брашното към яйчената смес и разбъркайте. Ако е необходимо, добавете още малко брашно или мляко.
3. Смесете 2/3 от настъргания джинджифил към сместа и изсипете тестото във формите. Поръсете повърхността с останалия джинджифил и изпечете мъфините на средна решетка за 20-25 минути до златистокафяво.