Meal Prep: Лесно с тези 6 съвета!

1. Планирането е всичко: Какво трябва да се сготви и за колко дни?

Помислете за рецепти, запишете съставките и едва тогава пазарувайте. Уверете се, че имате добра комбинация от зеленчуци, плодове, източници на протеини (бобови растения, ядки, тофу) и засищащи въглехидрати (паста, ориз, картофи). Храни като пържени яйца, гъби и деликатни салати са неподходящи за приготвяне на ястия за няколко дни напред.

2. Какво Ви трябва за транспорт на храната?

Кутиите за обяд, контейнерите за съхранение и бурканите за консервиране са незаменими спътници при приготвянето на храна. Контейнерите трябва да могат да се затварят, да са лесни за транспортиране и да не пропускат. Съществуват и термо кутии за супи, а малките бурканчета с винтова капачка са подходящи за дресинги и сосове. Не забравяйте и за термосите!

3. Обърнете внимание на добавената стойност

Универсалните храни, които могат да се използват за множество ястия, са особено подходящи. Това може да спести време и място в хладилника, особено когато става въпрос за зеленчуци (например: броколи, чушки) или вкусни гарнитури като булгур или кус-кус.