Лазаня под формата на супа за цялото семейство
Лазаня само за 30 минути? Не е възможно?! И още как! Тази вкусна рецепта за супа-лазаня, приготвена в тенджера, съчетава традиционните вкусове на популярното ястие под формата на вкусна супа. Питателно и вкусно ястие, което се приготвя бързо, а и се харесва както на малки, така и на големи.
Необходими съставки за 4 порции:
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин
- 400 g телешка кайма
- 1 с.л. брашно
- 2 с.л. доматен концентрат
- 200 g пасирани домати
- 300 ml доматен сос
- 1 L пилешки бульон
- сол
- черен пипер
- 5 листа кори за лазаня
- 2 с.л. заквасена сметана
- 2 с.л. нарязан магданоз
- 2 с.л. нарязан босилек
- 60 g настъргана моцарела
- 30 g настърган пармезан
- магданоз за гарниране
- босилек за гарниране
Начин на приготвяне:
1. Обелете лука и чесъна и ги нарежете на ситно. Загрейте зехтина в голяма тенджера, запържете каймата докато стане на трохи и леко покафенее. Добавете лука и чесъна и ги запържете за кратко, като разбърквате. Прибавете брашното и доматения концентрат, разбъркайте добре и оставете да поври за кратко. Добавете пасираните домати и доматения сос и разбъркайте. Прибавете бульона, подправете със сол и черен пипер и оставете да къкри на умерен огън около 15 минути.
2. Натрошете корите за лазаня на едри парчета, добавете ги към супата и варете около 10 минути, като разбърквате от време на време. Прибавете сметаната и магданоза.
3. Подправете на вкус, сервирайте в купички или дълбоки чинии и поднесете поръсена с моцарела, пармезан, магданоз и листенца босилек.