3 впечатляващи рецепти за Cake Pops
След празниците имате изостанал кекс или бисквити? Тогава непременно изпробвайте тези 3 рецепти за Cake Pops! Тези тортички на клечка са не само супер ефектни, но и вкусни и с малко декорация гарантирано ще бъдат хита на всяко парти!
Какво ви е необходимо за основата на Cake Pops тесто
Количество за около 20–30 десертчета
За основа
- 300 g изостанал скадкиш или бисквити
- 200 g маскарпоне
Какво Ви е необходимо за оформяне: клечки/пръчици за Cake Pops и гъба
Начин на приготвяне
Смесете натрошения кекс/бисквити с маскарпонето и оформете топчета с размер 3-4 см. След това сложете топчетата в хладилника за около 15 минути, за да могат да залепнат добре после за клечката. След като топките стегнат, поставете пръчиците за кейк поп във всяка от тях и поставете във фризера за още 15 минути.
1. Cake Pops с вкус на бисквитки Spekulatius
За глазурата- 20 g кокосово масло (напр. на dmBio)
- 100 g бял шоколад
- 4–5 натрошени бисквитки Spekulatius за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Докато кейк попсовете стягат, може да се приготви глазурата. За целта внимателно разтопете кокосовото масло с белия шоколад в термоустойчива купа на водна баня и разбъркайте.
2. След това потопете студените кейк попсове в разтопения шоколад и ги оставете да изстинат върху гъба или в чаша.
3. Междувременно натрошете бисквитките Spekulatius и ги поръсете върху все още леко влажната глазура на Cake Pops-a.
2. Cake Pops диско топка
За глазурата
- 20 g кокосово масло (напр. на dmBio)
- 100 g тъмен шоколад
- сребриста ядлива декорация за сладкиши
Начин на приготвяне:
1. За глазурата леко загрейте кокосовото масло и черния шоколад в термоустойчива купа на водна баня и разбъркайте.
2. След това потопете студените кейк попсове в разтопения шоколад и ги оставете да изстинат върху гъба или в чаша.
3. Поръсете ядливата декорация върху все още леко влажната глазура на Cake Pops-a.
3. Cake Pops гъбки
За глазурата
- 20 g кокосово масло (напр. на dmBio)
- 100 g бял шоколад
- червена хранителна боя
- бели захарни пръчици
Начин на приготвяне:
1. Внимателно разтопете кокосовото масло с белия шоколад в топлоустойчива купа на водна баня и разбъркайте.
2. Оцветете по-голямата част от белия шоколад в червено с хранителната боя (оставете малко от бялата смес за украса), потопете кейк попсовете в него и ги оставете да изстинат върху гъба или в чаша.
3. За финал нарисувайте точки върху кейк попсовете с останалия бял шоколад и ги оставете да изсъхнат, или украсете с белите захарни пръчици.
Поднесете мини тортичките на своите гости с чаша топъл шоколад или чай.